Hopp til innholdet

Stor oppslutning om Sjakk5ern

5. klassinger og lærere i Trøndelag stilte opp med mye sjakkentusiasme og pågangsmot på de ni Sjakk5ern-mesterskapene i Trøndelag våren 2018. Det ble trivelige arrangementer med god sportslig oppførsel, sterk konsentrasjon under rundene og en rekke spennende sjakkpartier.

dm lånke

I Sjakk5ern er fokuset på deltagelse og klassesamhold, og samtlige deltakere fikk premier. Kun de øverste to til tre lag-plasseringene ble rangert, de øvrige ble opplest i tilfeldig rekkefølge. Noen enkeltelever ble trukket ut som heldige vinnere av ekstrapremier, som sjakkbøker og lignende.

dm ranheim

dm hovin

Til sammen deltok 636 elever fra 41 klasser i Sjakk5erns åtte distriktsmesterskaper. Disse ble avholdt på Flatåsen skole (Trondheim), Mære skole (Steinkjer), Lånke skole (Stjørdal), Ranheim skole (Trondheim), Nesheim skole (Levanger), Hovin skole (Melhus), Vestbyen skole (Namsos) og Grøtte skole (Orkdal).

dm grøtte

Avslutningsvis ble Sjakk5erns fylkesmesterskap arrangert på Åsveien skole (Trondheim). Dette mesterskapet samlet 83 deltagere fra sju skoler, som representerte kommunene Høylandet, Inderøy, Levanger, Malvik, Melhus, Stjørdal og Åfjord. Her var det Ekne skole fra Levanger som stakk av med seieren og hele 15’000,- kroner i premie til klassekassa.

fylkesmesterskapet01

Ekne-skole

Vi gratulerer igjen samtlige deltakere med strålende innsats og takker alle involverte for den gode oppslutningen og gjennomføringen av Sjakk5ern-mesterskapene i Trøndelag!