Hopp til innholdet

SpillSjakk

SkoleSjakkens kursdeltagere får innføring i SpillSjakk, NSFs spillplattform, som har blitt utviklet med særlig tanke på å passe til bruk i skolen. Med administrativ konto på SpillSjakk kan lærere enkelt legge til brukerkontoer for elever (uten at kontoene må knyttes til epostadresser), opprette lag, bli med i aktuelle turneringer og opprette egne turneringer. Noe av det unike med SpillSjakk er at programmet kan brukes både til turneringer online og over brett, også i kombinasjon.

Spillerkonto (brukerkonto)

Når du har gjennomført kurs i SkoleSjakken kan du få tilgang til Spillsjakk. Ta kontakt med oss og du du vil få en lenke til å opprette en personlig spillerkonto. Denne kontoen kan du videre benytte som administrator til din skolesjakklubb på SpillSjakk. Filmen nedenfor viser hvordan du oppretter spillerkonto, men også hva du må gjøre for å delta i en turnering.

Opprett og administrer en skoleklubb

Når du er innlogget med din nye spillerkonto er du klar for å opprette en skoleklubb på SpillSjakk. Du skal ha fått tilsendt enda en lenke du nå skal følge. Filmen viser både hvordan du skal opprette klubben, men også hvordan du skal komme igang med aktiviteter for elevene.

Utfordringer

Det hender at noen glemmer å legge til klubbens url når forsøker å opprette skoleklubb. Hvis skolens navn er Verdens beste skole, skal skoleklubbens url bli verdensbesteskole. Dette er selvsagt bare siste del av en url (uniform resource locator).

Hvis alle legger til profilbilde (logo) i klubben, vil sidene på SpillSjakk se mye finere og ryddigere ut. Det er adressen til bildet som skal legges til, og ofte finnes det ikke noe passende bilde lett tilgjengelig. Lengre ned på denne siden har vi derfor lagt til noen bildeadresser som kan benyttes.

Vi anbefaler at det opprettes brukerkontoer med kun forbokstaven i etternavnet. Hvis en elev heter Ola Nordmann skal fornavn være Ola og etternavn bare N. Hvilket brukernavn man velger er opp til hver enkelt, men kan i dette tilfellet gjerne være OlNo.

Oppfølging

Hvis du ønsker hjelp til å komme igang er et bare å ta kontakt med SpillSjakk-teamet for innføring. Vi setter gjerne opp et videomøte, og 10 – 15 minutter er stort sett nok til å komme igang med aktivitet på plattformen. Send epost til hei@spillsjakk.no for å avtale et møte.