Personvernerklæring

Hvem vi er

SkoleSjakken er et prosjekt som er støttet av Sparebankstiftelsen DNB og drives av Norges Sjakkforbund. Vår nettstedsadresse er: https://www.skolesjakken.no. Det er Norges Sjakkforbund som er hovedansvarlig for behandling av personopplysninger. Det daglige ansvaret ligger hos prosjektmedarbeiderne i SkoleSjakken.

Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor vi samler de inn

Kommentarer

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.

Media

Hvis du laster opp bilder til nettstedet, bør du unngå å laste opp bilder som inneholder informasjon om stedet det er tatt (EXIF GPS). Besøkende på siden kan laste ned og hente ut slik informasjon fra bilder på siden.

Kontaktskjemaer

For at det skal være mulig å melde seg på kurs, har vi kontaktskjemaer. Her ber vi om kontaktinformasjon og personopplysninger for at vi skal kunne kontakte deg i forbindelse med kurset, men også for at vi senere følger deg opp med relevant kursmateriell og informasjon.

Vi viser til Lov om behandling av personopplysninger, § 8, som sier at vi kan behandle persondata så lenge personen dataene tilhører har gitt sitt samtykke til behandling av hans eller hennes persondata.

De personopplysningene vi innhenter er:

  • Navn
  • Telefonnummer
  • E-postadresse

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Hvis du har en konto og logger deg inn på dette nettstedet, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din støtter bruk av dette. Denne informasjonskapselen innholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for «Husk meg», vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Hvem vi deler dine opplysninger med

For å gi en best mulig service for våre kursdeltakere deler vi nødvendige personopplysninger med følgende samarbeidspartnere:

Vi deler e-postadresser med MailChimp som er verktøyet vi bruker for å sende ut nyhetsbrev.

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

Vi innhenter kun de personopplysningene vi trenger og lagrer ikke disse lenger enn nødvendig.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Du har som den registrerte rett til innsyn i dine egne personopplysninger. Du har rett til å sette krav til retting eller sletting av mangelfulle eller uriktige opplysninger. Du har også rett til å få alle opplysninger om deg slettet. Ved henvendelser rundt dette har du rett til å få svar innen 30 dager. Vi viser til Lov om behandling av personopplysninger § 18§ 27 og § 28.

Hvor vi sender opplysninger om deg

Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer.

Kontakt

Har du spørsmål, eller ønsker du dine opplysninger utlevert eller slettet? Ta kontakt med prosjektleder Jorunn Brekke på jorunn@skolesjakken.no.