Hopp til innholdet

På Besøk Hos Røyneberg Skole

av Erlend Kyrkjebø

Røyneberg skole på Sola har kommet godt i gang med skolesjakkprosjektet, og har allerede rukket å gå gjennom mesteparten av den første lærepermen. Skolen har bedrevet sjakkundervisning helt siden sommeren, og de var raskt ute med å melde seg på da skolesjakken kom på banen. Den store sjakkinteressen er mye takket være læreren Dagi Dreyer som selv er en engasjert sjakkspiller. Dagi er lærer for 5. klasse og gir barna mye tid til å spille sjakk på skolen, blant annet i friminutter og mattetimer. Han underviser barna selv, og har allerede rukket å lære dem om ulike knep som gaffel og spidding, i tillegg til ulike åpningsstrategier. Dagi har også meldt på hele 5 lag fra 5. trinn til kretsmesterskapet for skolelag i Rogaland som skal avholdes lørdag 12. mars.

 

Røyneberg 1

 

Torsdag 03.02 var Erlend Kyrkjebø fra SkoleSjakken på besøk for å ha sjakkundervisning og spille simultansjakk mot elevene på 5. trinn. Erlend gikk gjennom ulike planer etter åpningen, og så også nærmere på forskjellige triks som gaffel og binding, og hvordan man kan bruke disse triksene under partiet. Elevene fikk også noen oppgaver å bryne seg på som handlet om temaene de hadde gått gjennom.

 

Røyneberg 2

 

Etter undervisningen ble det simultanspilling, hvor Erlend spilte mot barna og læreren samtidig. Både lærer og elever imponerte, og det var flere som var nære på å ta seieren. Likevel var det til slutt kun Marthine Morken som klarte å ta poeng da hun klarte remis.

 

Røyneberg 3

 

Røyneberg skole har også fått omtale i det lokale bladet Solabladet for sin satsning på sjakk. Her fortelles det blant annet om de mange læringsfordelene med å spille sjakk, og hvordan sjakkspillingen på skolen har forbedret elevenes prestasjoner i de ulike fagene. Denne artikkelen kan leses i sin helhet her.

Vi i SkoleSjakken ønsker Røyneberg skole lykke til med sjakkundervisningen videre, og håper de får en kjekk turnering under KM for skolelag. Dersom din skole er interessert i et lignende besøk fra skolesjakken, kan dere ta kontakt på mail (post@skolesjakken.no), telefon (22 15 12 41), chatten på https://skolesjakken.no/ eller Facebook.

Stikkord: