Nærbilde av en hvit springer og et hvitt tårn på et sjakkbrett. I bakgrunnen er andre uklare sjakkbrikker i sort og hvitt.

To nye ansatte i SkoleSjakken!

Skrevet av:

Den 1. september fikk SkoleSjakken to nye ansatte. Vi ønsker Maya Wu og Andrea Bruer hjertelig velkommen! 

Maya Wu er 31 år, har master i molekylærbiologi og PPU (pedagogikk). Hun har 5 års erfaring som lærer og flere ulike verv i frivilligheten. 

— Overførbar kompetanse

— Jeg søkte på denne stillingen fordi jeg synes det er ekstremt viktig og spennende med overførbar kompetanse og å se sammenhenger på tvers av fagområder og i ulike arenaer. Jeg har stått lenge på snowboard og drevet med klatring, og der er for eksempel gode fysikk-kunnskaper viktig, sier Wu.

Foto av asiatisk kvinne med skulderlangt, sort, bølgete hår og sort t-skjorte. Hun smiler og ser inn i kamera. Bak henne henger et sjakk-demogrett med gule og sorte ruter, og hvite og røde demobrikker.

— Ellers tok jeg opp sjakk igjen under pandemien og ønsker å bruke min pedagogiske kompetanse på nye måter!

Wu vil være særlig ansvarlig for utvikling og innhold i kursene, og kontakten med lærere. 

— Det jeg gleder meg mest til er å utvikle SkoleSjakken sammen med gode kolleger, og ta fatt på nye utfordringer.

Ny ansvarlig for nettsider og kommunikasjon

Andrea Bruer (35) har master i medievitenskap og videreutdanning innen emner som webutvikling, universell utforming og interaktiv design.  

Foto av hvit kvinne med lys hud, gråblå øyne briller og kobberfarget eller oransje hår. Hun har en rød bluse med hvite blomster på, en sort cardigan og et halskjede med en liten robot som anheng. Hun smiler og ser i kamera.
Andrea Bruer er kommunikasjons- og nettsideansvarlig.

Bruer har tidligere jobbet som blant annet IT-journalist og informasjonsrådgiver.

Hun har også vært aktiv i ulike frivillige organisasjoner med diverse roller og verv knyttet til kommunikasjonsarbeid de siste 15 årene.  

Bruer vil ha særlig ansvar for nettsider og kommunikasjon i SkoleSjakken.

— Det som fascinerer meg ved sjakk er nettopp det som er kjernen i SkoleSjakken: At det kan brukes til å trene blant annet hukommelse, kreativitet, bedre leseferdigheter og evne til problemløsning og kritisk tenkning hos barn og unge, sier Bruer. 

— Jeg anser gode vilkår for barns og unges utdanning som en forutsetning for et godt samfunn, og gleder meg til å være med på å videreutvikle og løfte frem SkoleSjakken! 

— Bemannet til full aktivitet

— Vi er glade og stolte over å ha Maya og Andrea med på laget, sier Jorunn Brekke, leder for SkoleSjakken. 

Prosjektleder Jorunn Brekke er glad for og stolt over de to nye ansettelsene.

— Nå er vi bemannet til full aktivitet fremover og vi har mange spennende planer. Videregående skoler inviteres nå med i tillegg til grunnskoler og flere nye tilbud legges til i løpet av dette skoleåret.  

Følg med på våre sosiale medier fremover, og ta gjerne kontakt med SkoleSjakken på jorunn@sjakk.no om du lurer på noe eller vil bli med, som deltager (representant for en skole) eller som bidragsyter i gjennomføring lokalt.

Du kan trykke på kategorien(e) under for å lese mer om lignende temaer: