Tilbakeblikk: Altibox Norway Chess skoleturnering 2016

Skrevet av:

av Erlend Kyrkjebø

Lørdag 23.04 ble Altibox Norway Chess sin skoleturnering arrangert på Vitenfabrikken i Sandnes sentrum. Skoleturneringen har i tidligere år vært et flott og storslått arrangement, med god deltakelse, og besøk fra flere av deltakerne i hovedturneringen Norway Chess. Årets arrangement var intet unntak, da de 22 deltakende lagene fikk gleden av å hilse på alle verdensstjernene fra Altibox Norway Chess turneringen! Barna fikk dermed muligheten til å skaffe seg både autografer og bilder av stjernene.

Turneringen var åpen for alle skolelag som hadde deltatt i KM, og alle skolesjakkens prosjektskoler. Totalt var det 22 deltakende lag, fra 17 forskjellige skoler, hvorav 13 av lagene kom fra skolesjakkens prosjektskoler. Røyneberg var, akkurat som under KM for skolelag tidligere i år, den skolen som imponerte mest med hele 4 lag! Nylund skole stilte også sterkt med to lag i turneringen.

Best lag fra SkoleSjakken ble Tjensvoll skole som tok 14 lagpoeng og en delt førsteplass med lassa skole. Både Tjensvoll og lassa hadde 14 lagpoeng og 20,5 individuelle poeng. Når oppgjøret mellom dem i tillegg endte 2,5 – 2,5, var det ingenting å skille dem på, og førsteplassen måtte deles.

De andre SkoleSjakken skolene leverte også svært god innsats, spesielt med tanke på hvor kort fartstid noen av skolene har i sjakksammenheng. Tryggheim Forus var det beste eksempelet på dette da de hadde SkoleSjakkens hurtigkurs dagen før turneringen startet, men likevel stilte med et lag i skoleturneringen på lørdagen! Nylund skole har heller ikke hatt veldig lang fartstid som en prosjektskole, da de ble med i SkoleSjakken så sent som i mars! På tross av dette stilte de med to lag i skoleturneringen, hvorav det ene laget kjempet seg helt opp til en 9. plass.

Haukås skole var den av SkoleSjakken deltakerskoler som hadde lengst reisevei. Haukås kom helt fra Bergen, men sørget for at det ble verdt å ta turen ned, da de leverte en god turnering med 12 lagpoeng og en 4. plass totalt.

Alt i alt var det en svært vellykket turnering, og vi i SkoleSjakken håper at skolene som deltok hadde en flott dag, og at det frister til gjentakelse!

Du kan trykke på kategorien(e) under for å lese mer om lignende temaer:


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *