Strålende deltagelse i Sjakk5erns DM 2019

Skrevet av:

2200 femteklassinger brukte en skoledag i mars og april på sjakkturnering!

Alle femteklasser i Finnmark, Møre og Romsdal, Buskerud og Trøndelag fikk dette skoleåret tilbud om å delta i prosjektet Sjakk5ern. Noen hundre klasser slo til på dette og gjennomførte Sjakk5erns opplæring, med videoer og spilleøvelser. 140 av disse klassene deltok så i Sjakk5erns distriktsmesterskap, hvor hver klasse/basisgruppe er et lag og konkurrerer mot de andre klassene i distriktet. 23 distriktsmesterskap ble gjennomført rundt omkring i de fire fylkene, på skoledager i mars og april. De til sammen 2172 spillerne utførte tusenvis av veloverveide, dristige og lure sjakktrekk!

I tillegg til sjakkspillingen, var det god innsats også i løsning av sjakkoppgaver mellom rundene. Noen av de som tok oppgaveutfordringen, ble trukket ut og fikk ekstrapremier, i tillegg til deltagerpremie og lagpokal, som alle fikk med seg. To av de heldige (og dyktige!) ekstravinnerne var Marius Berget og Nora Rugland, som begge går i klasse 5A på Mære skole i Steinkjer. De var begge strålende fornøyde med å få bruke en skoledag på sjakkturnering, i tillegg til skoletiden som var brukt til sjakkopplæring og -trening i ukene før turneringen. -Læreren vår sier at sjakk er bra for problemløsning. Marius og Nora er enige om at sjakk er både morsomt og utfordrende. Og de liker at deltagelsen i Sjakk5ern er noe de gjør sammen som klasse.

I Sjakk5ern er det nettopp klassesamhold og deltagelse som står i fokus. Sjakk5erns formel for poengberegning gjør det lønnsomt for laget at flest mulig av klassens elever deltar i turneringen – ikke bare de mest erfarne og beste sjakkspillerne.

I begynnelsen av mai arrangeres Sjakk5erns fylkesmesterskap, som er åpnet for alle årets Sjakk5ern-deltagere. Her blir det igjen spenning, konsentrasjon, nye gode sjakktrekk og mer moro. Fra nesten skoleår skal Sjakk5ern etter planen bli et tilbud til femteklassinger i hele landet, med en avsluttende landsfinale!

Du kan trykke på kategorien(e) under for å lese mer om lignende temaer:


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *