Sjakk5erns distriktsmesterskapene i gang

Skrevet av:

SkoleSjakken lanserte i november «Sjakk5ern» i Trøndelag som en prøveordning. Lokale sjakkinstruktører besøker 5.klasser/basisgrupper som ønsker det, gir opplæring i sjakk og deler ut klassesett med sjakkutstyr. Mange har villet være med, og 116 klasser fra 69 skoler med over 2000 elever deltar.

Klassene/basisgruppene ble så invitert til Sjakk5erns distriktsmesterskap og fylkesmesterskap! På distrikts- og fylkesmesterskap spiller alle elever i en klasse/basisgruppe på samme lag, men hver elev spiller egne sjakkpartier og møter kun motstandere fra andre klasser. Alle bidrar til klassens samlede poengsum i turneringen. Jo flere som spiller, jo flere poeng får klassen. Det er altså viktigere for klassen å få med mange spillere enn å få med gode spillere.

Hver klasse/basisgruppe kan velge å delta i ett av de ni distriktsmesterskapene som er satt opp med god geografisk spredning frem til påske. Femteklassene kan i tillegg delta på Fylkesmesterskapet i Trondheim lørdag den 14. april som avslutter det hele.

Første distriktsmesterskapet ble spilt på Flatåsen skole i Trondheim torsdag den 8. mars, med god deltagelse fra seks 5.klasser.

Representant for Sjakk5ern-sponsor New Nordic, Therese Wærnes Foldvik, og generalsekretær i NSF/USF Geir Nesheim under Sjakk5erns første distriktsmesterskap på Flatåsen skole i Trondheim

Du kan trykke på kategorien(e) under for å lese mer om lignende temaer:


Kommentarer

Ett kommentar til “Sjakk5erns distriktsmesterskapene i gang”

  1. […] Førstkommende lørdag starter årets utgave av Scandic Hell Grand Prix. Lørdag fra klokka 12.00 blir det hurtigsjakk med egen klasse for nye spillere. Passer bra for de som har deltatt i Sjakk5ern! […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *