Oversiktsbilde over nærmere 50 pulter med sjakkbrett på hver pult, fordelt utover en aula. Ved pultene sitter elever og spiller sjakk.

Sjakk5ern og Sjakk9ern i full sving

Skrevet av:

Over 450 femteklasser og 220 niendeklasser er registrert i henholdsvis Sjakk5ern og Sjakk9ern 2023.

Klassene fra rundt om i landet er nå godt i gang med opplæring og øving til mesterskap, som skal spilles i mars. Alle klasser kan velge digitalt mesterskap, mens noen har mulighet til heller å velge distriktsmesterskap «over brettet». Bildet er fra fjorårets mesterskap på Hana skole i Sandnes.

I Rogaland satses det tungt på Sjakk5ern og Sjakk9ern for fjerde året. Fylkeskoordinator Ivbjørn Nimki sier det er enorm interesse og at de får mange gode tilbakemeldinger fra kontaktlærere for deltagerklasser. Koordinatoren jobber på spreng og i år planlegges det hele 13-14 distriktsmesterskap rundt om i Rogaland.

I flere fylker planlegges det et mindre antall distriktsmesterskap i år og det er muligheter for flere hvis lokalt initiativ. Lokallag, kretser eller enkeltpersoner med interesse for dette oppfordres til å ta kontakt med prosjektleder Jorunn Brekke (epost jorunn@sjakk.no).

Landsfinaler er lagt til 27. april for Sjakk9ern og 4. mai for Sjakk5ern. Disse avholdes digitalt på spillsjakk.no og uttak gjøres basert på lagenes (klassenes) poengskår i innledende mesterskap. I Sjakk5ern og Sjakk9ern handler det om klassefellesskap og å være sterkest sammen. Poengsystemet belønner at prosentvis høyest mulig andel av klassens elever spiller.

Sjakk5ern og Sjakk9ern inngår i Norges Sjakkforbunds flerårige prosjekt SkoleSjakken, som samler NSFs tilbud innenfor pedagogisk sjakk. Før jul fikk SkoleSjakken nye 5,6 millioner kroner tildelt fra Sparebankstiftelsen DNB, til videreføring og videreutvikling av tilbudet. Stiftelsen har vært avgjørende for finansiering av SkoleSjakken fra oppstart i 2015. En stor andel av midlene i siste tildeling er budsjettert til drift av Sjakk5ern og Sjakk9ern inneværende og neste skoleår.

Du kan trykke på kategorien(e) under for å lese mer om lignende temaer:


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *