To unge jenter, en i hvit genser og en med rød, sitter lent over en skolepult. Begge har langt, mørkblondt hår. Foran dem ligger det oppgavehefter med sjakkoppgaver, som de sitter og jobber med.

På Besøk Hos Røyneberg Skole

Skrevet av:

av Erlend Kyrkjebø

Røyneberg skole på Sola har kommet godt i gang med skolesjakkprosjektet, og har allerede rukket å gå gjennom mesteparten av den første lærepermen. Skolen har bedrevet sjakkundervisning helt siden sommeren, og de var raskt ute med å melde seg på da skolesjakken kom på banen. Den store sjakkinteressen er mye takket være læreren Dagi Dreyer som selv er en engasjert sjakkspiller. Dagi er lærer for 5. klasse og gir barna mye tid til å spille sjakk på skolen, blant annet i friminutter og mattetimer. Han underviser barna selv, og har allerede rukket å lære dem om ulike knep som gaffel og spidding, i tillegg til ulike åpningsstrategier. Dagi har også meldt på hele 5 lag fra 5. trinn til kretsmesterskapet for skolelag i Rogaland som skal avholdes lørdag 12. mars.

Oversiktsbilde fra klasserom. Mange elever sitter rundt pulter med sjakkbrett på og spiller.

Torsdag 03.02 var Erlend Kyrkjebø fra SkoleSjakken på besøk for å ha sjakkundervisning og spille simultansjakk mot elevene på 5. trinn. Erlend gikk gjennom ulike planer etter åpningen, og så også nærmere på forskjellige triks som gaffel og binding, og hvordan man kan bruke disse triksene under partiet. Elevene fikk også noen oppgaver å bryne seg på som handlet om temaene de hadde gått gjennom.

To unge jenter, en i hvit genser og en med rød, sitter lent over en skolepult. Begge har langt, mørkblondt hår. Foran dem ligger det oppgavehefter med sjakkoppgaver, som de sitter og jobber med.

Etter undervisningen ble det simultanspilling, hvor Erlend spilte mot barna og læreren samtidig. Både lærer og elever imponerte, og det var flere som var nære på å ta seieren. Likevel var det til slutt kun Marthine Morken som klarte å ta poeng da hun klarte remis.

En ung jente med langt, blondt hår i hestehale sitter foran et sjakkbrett på en pult. Bak henne henger en vegg med elevkunst, tegninger av epler og bananer. Hun ser litt til høyre og smiler.

Røyneberg skole har også fått omtale i det lokale bladet Solabladet for sin satsning på sjakk. Her fortelles det blant annet om de mange læringsfordelene med å spille sjakk, og hvordan sjakkspillingen på skolen har forbedret elevenes prestasjoner i de ulike fagene. Denne artikkelen kan leses i sin helhet her.

Vi i SkoleSjakken ønsker Røyneberg skole lykke til med sjakkundervisningen videre, og håper de får en kjekk turnering under KM for skolelag. Dersom din skole er interessert i et lignende besøk fra skolesjakken, kan dere ta kontakt på mail (post@skolesjakken.no), telefon (22 15 12 41), chatten på http://skolesjakken.no/ eller Facebook.

Du kan trykke på kategorien(e) under for å lese mer om lignende temaer:


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *