Grafikk: Hvit bakgrunn med de sorte logoene til Altibox og Norway Chess.

Altibox Norway Chess skoleturnering 2016

Skrevet av:

Altibox Norway Chess (ANC) er en superturnering i sjakk for de beste sjakkspillerne i verden som går av stabelen i Stavanger fra 18. – 30. april 2016. Parallelt med ANC spilles det en stor skoleturnering både fredag 22. og lørdag 23. april på Vitenfabrikken i Sandnes. Alle skoler som er med på SkoleSjakken, er invitert. På lørdag kommer verdensmester Magnus Carlsen og de andre deltagerne i superturneringen på besøk! På søndag arrangeres det en Barnas Grand Prix-turnering på samme sted.

Det er kun plass til 30 deltagende lag hver av dagene og først til mølla-prinsippet gjelder, så vær raske med å melde dere på! Sjekk invitasjonen for mer informasjon om program og påmelding. Påmeldingsskjema i Word-format kan lastes ned her.

Fjorårets skoleturnering under Norway Chess ble en stor suksess med 29 deltagende skoler og 145 elever fra hele distriktet. Se opptak fra Norway Chess skolesjakkturnering 2015 her.

Om Altibox Norway Chess 2016

I den fjerde utgaven av ANC er det blitt offentliggjort ni av ti deltakerne som alle er blant topp femten i verden. I tillegg til vår verdensmester Magnus Carlsen deltar Vladimir Kramnik (Russland), Veselin Topalov (Bulgaria), Levon Aronian (Armenia), Anish Giri (Nederland), Maxime Vachier-Lagrave (Frankrike), Sergey Karjakin (Russland), Pavel Eljanov (Ukraina) og Pendyala Harikrishna (India).

Norgestoer Jon Ludvig Hammer (25), stortalentet Aryan Tari (16), Sveriges beste sjakkspiller Nils Grandelius (22) og verdens beste kvinnelige sjakkspiller Yifan Hou (21) skal kjempe om den 10. plassen i ANC i en kvalifiseringsturnering. Denne turneringen arrangeres av Norges Sjakkforbund 23.-26. mars og spilles parallelt med den internasjonale påskesjakkfestivalen på Thon Hotel Fagernes med Hans Olav Lahlum som arrangør i samarbeid med Hedmark og Oppland Sjakkrets.

 

 

 

Du kan trykke på kategorien(e) under for å lese mer om lignende temaer:


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *