Gjesteblogg: DM Sjakk5ern på Blindheim barneskole

Ny massemønstring på Sunnmøre!

Onsdag 26.februar tok Blindheim barneskole imot 146 ivrige sjakkspillere fra egen skole, Emblem barneskole, Hatlane barneskole, Spjelkavik barneskole og Valle skole til distriktsmesterskapet i Sjakk5ern. Gymsalen var rigget med tre rekker av langbord, og det var en magisk spenning, konsentrasjon og stillhet når over 150 tiåringer spilte mot hverandre gjennom fire runder før det til slutt ble kåret en klassevinner. Det var spenning rundt resultatet helt til siste runde. Til slutt stakk 5A Emblem av med seieren foran 5C Blindheim og 5.klasse på Valle skole. Poengene og stillingen var ikke det viktige denne dagen. Det var sjakkglede og hyggelige møter mellom elever fra ulike klasser og skoler som var i fokus.

Emblem 5A ble beste klasse

Elevene uttrykte en stor glede over arrangementet og kunne ønske de fikk flere slike dager. Dette distriktsmesterskapet er en del av det nasjonale opplegget Sjakk5ern, som er en sjakkturneringen for alle femteklasser i Norge. Her spiller alle elevene i en klasse på lag. Alle bidrar til klassens samlede poengsum i turneringen. Jo flere som spiller, jo flere poeng får klassen. Det er altså viktigere for klassen å få med mange spillere enn å få med gode spillere. Sjakk5ern er moro, lærerikt og styrker klassesamholdet. Det er første året Blindheim barneskole har hatt fokus på sjakk og alle fordelene sjakkspill har. I starten av skoleåret deltok fire av våre lærere på skolesjakkurs for å få tips og ideer til hvordan man kan la sjakk få en naturlig del av undervisningen. Gjennom skoleåret har også 5.-7.trinn hatt to større skoleturneringer i regi av undertegnede, elevrådslærer og sjakkansvarlig Kristin Berge (Se også tidligere gjesteblogg). Sjakk har vært svært positivt i forhold til trivsel, personlig utvikling og sosialt fellesskap, men også i forhold til å utvikle den logiske og matematiske tankeevnen. Nå oppfordrer vi de ivrige sjakkdeltakerne til å delta på NM i sjakk for skolelag som arrangeres på Seilet i Molde 17.-19.april.

Sjakklærer Kristin Annett Rygg Berge

Ingrid Elise og Johannes fra Blindheim barneskole syns at en hel dag med sjakk er kjempegøy
Henrik fra Hatlane, Steffen fra Blindheim, Fredrik fra Emblem og Noris fra Blindheim syns det er kjekt å treffe elever fra andre skoler for å spille sjakk.

Du kan trykke på kategorien(e) under for å lese mer om lignende temaer:


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *