Bruk VM-kampen i sjakkundervisningen

Skrevet av:

Partiene Magnus Carlsen skal utkjempe mot Fabiano Caruana i London fra den 09. november kan være godt undervisningsmateriale.

Nok en gang er det klart for sjakkens største begivenhet – VM-kampen mellom de to antatt sterkeste sjakkspillerne i verden. Det som gjør denne VM-kampen ekstra spennende er at det faktisk er de to beste spillerne i verden som møtes. Magnus Carlsen og Fabiano Caruana har fulgt hverandre som skygger på FIDEs ratingliste de siste månedene og nå er det kun tre poeng som skiller de to i Carlsens favør.

Få med deg lærerværelset
Gjennom 12 partier i London skal det avgjøres hvem som er verdens beste sjakkspiller, og det kan være en gyllen mulighet til å skape sjakkentusiasme på din skole. Få med deg hele lærerværelset ved å arrangere en konkurranse under VM. Alle kan hver dag være med å tippe resultatet av dagens parti og antall trekk. Kanskje er dette også gode uker å la et sjakkbrett og brikker stå fremme på lærerværelset – det kan jo være at tidligere sjakkskeptikere blir fristet til å prøve seg på et parti.

Norges Sjakkforbund har også laget Bae-bingo som kan være en morsom aktivitet mens man ser på VM. Her finner du både en ferdig utfylt variant og en du kan fylle ut selv. Skriv ut og ha det ekstra moro under VM-partiene.

La elevene prøve seg
VM-kampen er også en fin kilde til sjakkoppgaver. Følg med på partiene og plukk ut stillinger som du kan la elevene bryne seg på. Kanskje finner noen et bedre trekk enn Carlsen og Caruana gjorde? NRK sender direkte fra alle partiene og det er fremdeles mulig å få plass som publikum under en sending. Dette er gratis og kan kombineres med et skolebesøk til NRK. Les mer om dette her.

Har du spørsmål rundt VM-kampen er det bare å ta kontakt med Norges Sjakkforbund.

Foto: Hanne Evensen

Du kan trykke på kategorien(e) under for å lese mer om lignende temaer:


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *