Hopp til innholdet

Hva med litt sjakk inn i mattetimene?

Sjakk kan brukes til så mangt, og bortsett fra at det er et fascinerende og fengende spill, så kan det også brukes til å lære matematikk!

Det å spille selve spillet har alene mange gode treningsaspekter. Eksempelvis kan man se dette i form av innlæring av koordinatsystemet, det å se fremover og legge en plan for hvordan man skal løse et problem, eller rett og slett det å øke evnen til å sitte lenge og konsentrere seg.

Et fyldigere skriv om fordelene ved bruk av sjakk i mattetimene finner du på Ressursbankenwww.skolesjakken.no. Her får du også tilgang til en oppgaveguide bestående av forskjellige oppgaver til de forskjellige temaene i læreplanen, samt litt informasjon om hvordan de har lært seg å effektivt ta dette i bruk i Danmark og Sverige. (Ressursbanken finner du helt nederst på siden, og denne får du tilgang til i form av et passord så fort din skole har vært på sjakklærerkurs. Har din skole allerede vært på kurs, men du har ikke fått eller har mistet passordet, ta kontakt med oss på chat).

Dokumentet er under utvikling, så dette er bare en startmeny hva angår oppgaver til bruk i mattetimene. Flere oppgaver kommer!

Så hvorfor ikke krydre matteundervisningen med litt sjakk?

Stikkord: