Hopp til innholdet

Hatlane skole viser vei!

Hatlane skole i Ålesund har raskt blitt et fyrtårn i SkoleSjakken. Primus motor Willy Haram har mye av æren for dette. Han startet tidlig eget skolesjakklag for å utnytte fordelene dette gir.

Hvorfor og hvordan man starter et skolesjakklag kan dere forøvrig se her.

Etter flere år med SkoleSjakken, som arrangør av distriktsmesterskap for Sjakk5ern og som arrangør av ordinære barneturneringer ønsket Sorte Hest Skolesjakklag og oppgradere både utstyr og logistikkløsning. Willy forteller litt om oppgraderingen:

Med støtte fra Frifondmidler, Ungdommens Sjakkforbund (USF) og Hatlane skole har Sorte Hest Skolesjakklag brukt cirka 24.000 kroner og et ukjent antall arbeidstimer på ei solid oppgradering for lokallagets medlemmer. Vi fikk kjøpt inn 18 turneringsbrett i spansk mahogny med vektede brikker i tilhørende esker. Vi har også bygd et solid sjakkskap på hjul, som letter oppbevaring og transport rundt på vår relativt store skole. (500 elever). Utstyret i sjakkskapet skal være forbeholdt klubbaktiviteter på tirsdager og turneringer på skolen. Ellers på huset finnes det mellom 40 og 50 sett med brett, brikker og klokker som alle elver kan benytte seg av. Dette er kjøpt inn ved hjelp av den årlige støtten skolesjakklag får fra Frifond, gjennom USF.

Imponerende nok har Hatlane også et eget bibliotek med en rekke interessante titler. Alle elever kan ta kontakt om de ønsker å låne ei eller flere sjakkbøker.

Vi i SkoleSjakken mener jo at sjakk med fordel kan brukes i de fleste fag, kunst og håndverk er selvfølgelig intet unntak, noe vi her ser et strålende eksempel på. Ønsker noen mer informasjon om hvordan man starter et skolesjakklag er det bare å ta kontakt!

Tor Wetle Hoem, SkoleSjakken

Willy Haram poserer stolt ved det nye tilskuddet.