Hopp til innholdet

Gjesteblogg: Sjakkturnering i regi av elevrådet på Hedemarken friskole

På Hedemarken friskole har vi i flere år arrangert sjakkturnering for mellom- og ungdomstrinnet i regi av elevrådet. Etter at noen lærere var på kurs med SkoleSjakken i fjor vår, har vi fått både utstyr og inspirasjon til flere sjakkbegivenheter og en ny turneringsvariant.

I høst hadde vi besøk av Yonne Tangelder, prosjektmedarbeider i SkoleSjakken, som ga en flott introduksjon til sjakk for alle elevene fra 5.-10. trinn. Gymsalen var satt opp med bord og sjakkbrett og elevene var inndelt i puljer, slik at alle fikk en dobbelttime ved sjakkbrettet. Vi har for øvrig hatt lite planlagt sjakkundervisning dette skoleåret, men har brukt idéer fra Sjakkpermen i enkelte skoletimer.

bIMG_585302

dIMG_585804

Tradisjonen tro avholdt vi sjakkturneringen i regi av elevrådet denne våren. Cirka en sjettedel av elevene på mellom- og ungdomstrinnet deltok. Vi fulgte et tips nevnt i et av SkoleSjakkens nyhetsbrev. Deltakerne fikk utdelt spillerkort. I første runde møtte de motstandere på samme alder som seg selv. Utover i turneringen møtte de motstandere som hadde omtrent like mange poeng totalt. To elever i 9. klasse var med som dommere. Gjennom seks storefriminutt var naturfagrommet arena for konsentrert sjakkspilling. Til slutt var deltakerne samlet til premieutdeling med diplom til alle og pokal til skolens sjakkmester. En 6. klassing gikk til slutt av med seieren!

Sjakk_KM18-2-1024x768

gIMG_601707

fIMG_601506

For øvrig har vi deltatt med skolelag både i kretsmesterskap og skolesjakk-NM. I forkant av NM hadde elevene noe trening i friminutt på skolen, samt noen treningsøkter på fritiden med elever fra Børstad ungdomsskole.

Med sjakkglad hilsen

Terje Haldorsen, kontaktperson for SkoleSjakken ved Hedemarken friskole