Hopp til innholdet

Dette skjer fremover

SkoleSjakken-toget ruller videre og har mange planlagte destinasjoner fremover!

Både i SkoleSjakkens hovedtilbud og i Sjakk5ern er mange planer lagt for det kommende halvåret. Det finnes oversikter over dette på www.skolesjakken.no og www.sjakk5ern.no. Vi jobber også med flere planer og setter stor pris på innspill og forslag av ulike slag!

Sjakklærerkurs

Oppfølgingskurs (sjakklærerkurs 2) kommer til Drammen (25. jan), Stavanger (06. feb), Oslo (2. mai), Trondheim (3. mai) og Alta (13. mai). Dette er kurset for dere som har gjennomført SkoleSjakkens introduksjonskurs (sjakklærekurs 1) og som har rukket å arrangere/fasilitere noe eller mye sjakkaktiviteter for skolens elever. Vi lover en god porsjon påfyll av inspirasjon og kompetanse på oppfølgingskurset. Dessuten får skoler som representeres på disse kursene (kostnadsfritt, som vanlig!) utdelt/tilsendt oppfølgingspakken med et antall sjakklokker og et klassesett av oppgavebøkene 111 Sjakk matt i ett trekk.

Introduksjonskurs (sjakklærerkurs 1) er foreløpig planlagt i Haugesund, Gjøvik, Namsos, Tromsø, Oslo, Steinkjer, Drammen, Ålesund, Orkanger, Kristiansund, Trondheim, Alta, Kirkenes og Vadsø. Skoler som representeres på disse kursene får oppstartspakken (med sjakkbrett-/brikker, demonstrasjonbrett mm.) eller oppfølgingspakken hvis skolen har deltatt tidligere og sender nye kursdeltagere.

Sjakk5ern

I inneværende skoleår er Sjakk5ern et tilbud til 5. klasser i Trøndelag, Møre og Romsdal, Buskerud og Finnmark. (Vi har ambisjoner om å utvide tilbudet til hele landet neste skoleår!)

Opplæringspakken (med sjakkbrett-/brikker og et pedagogisk opplegg basert på videoer og praktiske øvelser) sendes kostnadsfritt til alle klasser/basisgrupper som melder seg på innen 1. februar.

Sjakk5erns distriksmesterskaper arrangeres på skoledager i mars og april (oversikt på www.sjakk5ern.no/mesterskap/ og er åpent for alle Sjakk5erns registrerte deltagere (som har gjennomført opplæring i klassen). Deltagelse er helt gratis for skolene og for elevene.
Sjakk5erns fylkesmesterskaper arrangeres på helgedager i mai, mer informasjon om disse arrangementene vil komme innen begynnelsen av mars.

Nyhetsbrev, blogg, Facebook og Ressursbanken

SkoleSjakkens nyhetsbrev sendes månedlig ut til alle registrerte deltagere (sjaklærere/sjakkledere/kontaktlærere). Dette vil alltid innehold både sjakklige oppgaver og oppdateringer om hva som rører på seg i SkoleSjakken.

Bloggen oppdaterer vi etter evne og kapasitet, og vi vil gjerne ha inn nye gjesteblogger. Ta kontakt med oss hvis skolen deres har lærere/medarbeidere eller elever som vil skrive blogginnlegg. Gjesteblogginnlegg premieres med to sjakklokker gratis tilsendt!

Facebook-siden vår oppdateres også etter evne og kapasitet – her linker vi blant annet blogginnlegg. Så lik og følg oss, og svært gjerne del innleggene våre!

Ressursbanken fylles opp med nytt, spennende innhold snarlig – blant annet videoer som tar for seg ulike sjakklige temaer.

SkoleSjakklag

Å starte et SkoleSjakklag er en glimrende mulighet til å utvide sjakktilbudet lokalt. Alle lag med minimum fem tellende medlemmer mottar startstøtte (kroner 5000,-) i oppstartsåret og driftsstøtte i påfølgende år (kroner 4000,-). Medlemskap koster kun kroner 50 kroner i oppstartsåret, kroner, 90,- påfølgende år. Medlemmer mottar medlemsbladet Førsteraden flere ganger årlig, og kan delta i alle arrangementer i regi av Ungdommens Sjakkforbund. Stiftelsesprotokoll for SSL er i å finne i Ressursbanken.

Mer sjakkmateriell

Kan dere trenge påfyll av sjakkmateriell? Flere brett-/brikker, kanskje et utebrett, eller sjakklokker? Alle SkoleSjakkens deltagere får 12% rabatt i Sjakkbutikken – www.sjakkbutikken.no (husk å oppgi SkoleSjakken-deltagelse!). Om dere vil ha flere Sjakkma Gandhi bøker, -kortstokker eller plakat, ta kontakt med SkoleSjakken-teamet.

Ta gjerne kontakt med oss!

Vi er (ofte!) tilgjengelige på epost og telefon, for spørsmål, innspill, ris og ros etc. Se www.skolesjakken.no/kontakt/.